ΕΙΣ ΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ!




Ρωμαίους 15: 27 Ευαρεστήθηκαν, πραγματικά, και είναι οφειλέτες τους· επειδή, αν τα έθνη έγιναν κοινωνοί τους στα πνευματικά, χρωστούν να τους υπηρετήσουν και στα υλικά.




Οι λαοί στον Χριστό!
Τα έθνη στον Χριστό!
Οι φυλές στον Χριστό!
Οι γλώσσες στον Χριστό!


Ήδη (!) από 750 χρόνια, προ Χριστού, ο Θεός ανήγγειλε το σχέδιο του για την σωτηρία των λαών.

Ο προφήτης Ησαΐας ανήγγειλε το σχέδιο αυτό μέσα από την διακονία του που κράτησε 40 χρόνια.

Διαβάζουμε:
«Και κατά την ημέρα εκείνη, προς τη ρίζα του Ιεσσαί, η οποία θα στέκεται σημαία των λαών, σ' αυτόν θα προστρέξουν τα έθνη, και η ανάπαυσή του θα είναι δόξα».

«Κι επάνω σε τούτο το βουνό, ο Κύριος των δυνάμεων θα κάνει σε όλους τούς λαούς ευωχία από παχιά, ευωχία από κρασιά στον τρύγο τους, από παχιά γεμάτα μυελό, από καθαρισμένα κρασιά επάνω στον τρυγητό».

«Και για τους γιους τού αλλογενή, που θα προστίθενταν στον Κύριο, για να δουλεύουν σ' αυτόν, και να αγαπούν το όνομα του Κυρίου, για να είναι δούλοι του· όσοι τηρούν το σάββατο, ώστε να μη το βεβηλώσουν, και κρατούν τη διαθήκη μου· θα φέρω κι αυτούς στο άγιο βουνό μου, και θα τους ευφράνω στον οίκο τής προσευχής μου· τα ολοκαυτώματά τους και οι θυσίες τους θα είναι δεκτές επάνω στο θυσιαστήριό μου· επειδή, ο οίκος μου θα ονομάζεται: Οίκος προσευχής για όλους τους λαούς».

«Και θα φέρουν όλους τούς αδελφούς σας από όλα τα έθνη προσφορά στον Κύριο, επάνω σε άλογα, κι επάνω σε άμαξες, κι επάνω σε φορεία, κι επάνω σε μουλάρια, κι επάνω σε γρήγορα ζώα, προς το άγιο βουνό μου, την Ιερουσαλήμ, λέει ο Κύριος, καθώς τα παιδιά τού Ισραήλ φέρνουν στον οίκο τού Κυρίου την προσφορά από άλφιτα σε καθαρό σκεύος».


Για να καταλάβουμε αυτό το μεγαλείο της αγάπης του Θεού, ας θυμηθούμε τα λόγια του Κυρίου Ιησού προς τον άρχοντα των Ιουδαίων, τον Νικόδημο: «Με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή. Δεδομένου ότι, ο Θεός δεν απέστειλε τον Υιό του στον κόσμο, για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος διαμέσου αυτού».


Η ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ

Οι θρησκευόμενοι άρχοντες και όλοι οι έμποροι στην εποχή του Χριστού, είχαν κάνει έναν άτυπο συνεταιρισμό.

Έξω από τον ναό είχαν δημιουργήσει μια μικρή ή μεγάλη αγορά, ανάλογα με την εορτή των Ιουδαίων. 

Θυμίζω, ότι οι μεγάλες εορτές των Ιουδαίων, σύμφωνα με τον νόμο του Μωυσή, ήσαν τρεις:

1.       Εορτή των Αζύμων, δηλαδή του Πάσχα.
2.       Εορτή των εβδομάδων, δηλαδή της Πεντηκοστής.
3.       Εορτή της Συγκομιδής, δηλαδή της Σκηνοπηγίας.

Πράγματι, τις ημέρες των εορτών που κρατούσαν επτά ημέρες η κάθε μια, γινόταν η «χάβρα των Ιουδαίων».

Άνθρωποι πολλοί (!) συνωστίζονταν να περάσουν για να προσκυνήσουν στον ναό, έμποροι τους σταματούσαν για να πουλήσουν, άλλοι για να αλλάξουν χρήματα ή να δανείσουν με ανταλλαγή και δυστυχώς, όλο το έργο της επίσημης εορτής ήταν ένα μέγα εμπόριο. 


Και ξαφνικά εμφανίζεται ο Ιησούς Χριστός, ανάμεσα τους.

Διαβάζουμε:

«Και ο Ιησούς μπήκε μέσα στο ιερό τού Θεού, και έβγαλε έξω όλους αυτούς που πουλούσαν και αγόραζαν μέσα στο ιερό, και αναποδογύρισε τα τραπέζια των αργυραμοιβών, και τα καθίσματα αυτών που πουλούσαν τα περιστέρια· και τους λέει: Είναι γραμμένο: «Ο οίκος μου, θα ονομάζεται οίκος προσευχής για όλους τους λαούς»· εσείς, όμως, τον κάνατε «σπήλαιο ληστών».

«Και μπαίνοντας μέσα στο ιερό, άρχισε να βγάζει έξω αυτούς που πουλούσαν μέσα σ' αυτό και αγόραζαν, λέγοντάς τους: Είναι γραμμένο: «Ο οίκος μου είναι οίκος προσευχής για όλους τους λαούς»· εσείς, όμως, τον κάνατε «σπήλαιο ληστών».



ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΗ

Ο απόστολος Παύλος, είχε μια ιδιαίτερη αποκάλυψη του σχεδίου του Θεού.

Διαβάζουμε από την επιστολή, προς τους Εφεσίους:

«εγώ ο Παύλος, ο φυλακισμένος χάρη τού Ιησού Χριστού για σας τους εθνικούς, επειδή, ακούσατε την οικονομία τής χάρης τού Θεού που μου δόθηκε για σας, ότι διαμέσου αποκάλυψης μου φανέρωσε το μυστήριο,

(όπως με συντομία σάς έγραψα πριν· από τα οποία μπορείτε διαβάζοντας να καταλάβετε τη γνώση μου στο μυστήριο του Χριστού

που σε άλλες γενεές δεν γνωστοποιήθηκε στους γιους των ανθρώπων, καθώς αποκαλύφθηκε τώρα διαμέσου τού Πνεύματος στους αγίους αποστόλους του και προφήτες, να είναι τα έθνη συγκληρονόμα και σύσσωμα και συμμέτοχα στην υπόσχεσή του μέσα στον Χριστό, διαμέσου τού ευαγγελίου· του οποίου εγώ έγινα υπηρέτης, σύμφωνα με τη δωρεά τής χάρης τού Θεού, που δόθηκε σε μένα, κατά την ενέργεια της δύναμής του.


Διαβάζουμε από την επιστολή του Παύλου, προς του Ρωμαίους:

«και για να δοξάσουν τα έθνη τον Θεό για το έλεός του, όπως είναι γραμμένο: «Γι' αυτό θα σε υμνώ ανάμεσα στα έθνη, και θα ψάλλω στο όνομά σου».

Και, πάλι, λέει: «Ευφρανθείτε έθνη, μαζί με τον λαό του». Και πάλι: «Αινείτε τον Κύριο, όλα τα έθνη, και δοξολογείτε αυτόν, όλοι οι λαοί».

Και ο Ησαϊας λέει πάλι: «Θα είναι η ρίζα τού Ιεσσαί» κι «αυτός που εγείρεται για να βασιλεύει επάνω στα έθνη· σ' αυτόν τα έθνη θα ελπίσουν».


Ο απόστολος Παύλος ονομάστηκε ο απόστολος των εθνών.

Δεν ήταν τυχαίο, ούτε άσκοπο αφού είχε την αποκάλυψη και την διακονία από τον Ιησού Χριστό να υπηρετήσει τα έθνη!

Διαβάζουμε από την επιστολή του Παύλου, προς τις εκκλησίες της Γαλατίας, μια περιοχή στα υψίπεδα της Ανατολίας στην Μικρά Ασία, όπου σήμερα βρίσκεται η πρωτεύουσα της Τουρκίας, η Άγκυρα. 

Το όνομα Γαλατία, πήρε από το μεταναστευτικό ρεύμα φυλών Γαλατών κατά τον 3ο αιώνα προ Χριστού. Η ομάδα αυτή εγκαταστάθηκε στις περιοχές της ανατολικής Φρυγίας και Καππαδοκίας. Τα εδάφη της επαρχίας διαιρούνταν ανάμεσα στις τρεις φυλές των Γαλατών: οι Τεκτόσαγες, οι Τολιστοβόγιοι, και οι Τρόκμοι.    


Διαβάζουμε, με προσοχή, την αναφορά του Παύλου, προς τους Γαλάτες:

«αφού είδαν ότι ήμουν εμπιστευμένος να κηρύττω το ευαγγέλιο σ' αυτούς που δεν είχαν την περιτομή, καθώς ο Πέτρος προς αυτούς που είχαν την περιτομή· (επειδή, αυτός που ενέργησε στον Πέτρο, ώστε να σταλεί σ' αυτούς που είχαν την περιτομή, ενέργησε και σε μένα να σταλώ προς τους εθνικούς)·

και αφού γνώρισαν τη χάρη που δόθηκε σε μένα, ο Ιάκωβος και ο Κηφάς και ο Ιωάννης, που θεωρούνται ότι είναι στύλοι,

έδωσαν το δεξί τους χέρι σε μένα και στον Βαρνάβα σε ένδειξη συμμετοχής, για να πάμε, εμείς μεν στα έθνη, αυτοί δε σ' αυτούς που είχαν κάνει την περιτομή».


ΤΑ ΕΘΝΗ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

Ο απόστολος Ιωάννης, γράφοντας κατ’ εντολή του Χριστού, την Αποκάλυψη, δηλαδή τις οράσεις του Θεού, λέγει:
   
«είδα, και ξάφνου, ένα μεγάλο πλήθος, το οποίο κανένας δεν μπορούσε να απαριθμήσει, από κάθε έθνος και φυλές και λαούς και γλώσσες, οι οποίοι στέκονταν μπροστά στον θρόνο και μπροστά στο Αρνίο, ντυμένοι με λευκές στολές και έχοντας στα χέρια τους φοίνικες·

και κράζοντας με δυνατή φωνή, έλεγαν: Η σωτηρία είναι τού Θεού μας, που κάθεται επάνω στον θρόνο, και του Αρνίου».

«Και τα έθνη όσων σώζονται θα περπατούν μέσα στο φως της· και οι βασιλιάδες τής γης φέρνουν τη δόξα και την τιμή τους σ' αυτή».



Σήμερα (!) το Ευαγγέλιο του Χριστού κηρύττεται σε όλα τα έθνη, προς μαρτύρια και σωτηρία.
Ο Κύριος Ιησούς, ο Χριστός είπε καθαρά: «Και πρώτα, πρέπει να κηρυχθεί το ευαγγέλιο σε όλα τα έθνη».

Και ο Ευαγγελιστής Ματθαίος γράφει: «Και τούτο το ευαγγέλιο της βασιλείας θα κηρυχθεί σε ολόκληρη την οικουμένη, για μαρτυρία σε όλα τα έθνη· και, τότε, θάρθει το τέλος». Αμήν.




Κολοσσαείς 1: 27 ο Θεός θέλησε να φανερώσει, ποιος είναι ο πλούτος τής δόξας τούτου τού μυστηρίου στα έθνη, που είναι ο Χριστός μέσα σας, η ελπίδα τής δόξας·







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις