ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ!





Αποκάλυψη 1: 3 Μακάριος ο αναγινώσκων και οι ακούοντες τους λόγους της προφητείας και φυλάττοντες τα γεγραμμένα εν αυτή· διότι ο καιρός είναι πλησίον.


Ο σύγχρονος χριστιανικός κόσμος, ένας λαός που ακούει, αλλά δεν υπακούει!

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός την ημέρα της Πεντηκοστής ίδρυσε την εκκλησία του, το σώμα των αναγεννημένων αγίων και πιστών στον Ιησού. Την εκκλησία της καινής Διαθήκης με επαγγελία την μέλλουσα ζωή, την βασιλεία των ουρανών. 

Η πρώτη αποστολική εκκλησία ήταν τόσο καλά συγκροτημένη, ώστε όπως γράφει στις Πράξεις των Αποστόλων: «Του δε πλήθους των πιστευσάντων η καρδία και η ψυχή ήτο μία, και ουδέ εις έλεγεν ότι είναι εαυτού τι εκ των υπαρχόντων αυτού αλλ' είχον τα πάντα κοινά». Μάλιστα το πλήθος των μαθητών ήταν τέτοιο, ώστε χρειάζονταν τις πλατείες για να λειτουργήσουν: «και προσετίθεντο μάλλον πιστεύοντες εις τον Κύριον, πλήθη ανδρών τε και γυναικών, ώστε έφερον έξω εις τας πλατείας τους ασθενείς και έθετον επί κλινών και κραββάτων, διά να επισκιάση καν η σκιά του Πέτρου ερχομένου τινά εξ αυτών».

Έχουμε μια πολύ ωραία εικόνα η οποία πολύ σύντομα άλλαξε, καθώς άρχισε ο διωγμός των χριστιανών μέσα από τον ζήλο και τον φθόνο των ιερέων και αρχιερέων Ιουδαίων. Μετά δε τον φόνο του Ευαγγελιστή Στεφάνου, έγινε μέγας διωγμός κατά της εκκλησίας της Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα να διασκορπιστούν πάντες οι πιστοί εκτός των Αποστόλων, εις τα μέρη της Ιουδαίας και Σαμάρειας. Κάποιοι μαθητές έφτασαν στα μέρη της Φοινίκης (Τύρο και Σιδώνα), το νησί της Κύπρου, και την Αντιόχεια, τρίτη πόλη τη Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας μετά την Ρώμη και την Αλεξάνδρεια. 

Εκεί, στην Αντιόχεια, κήρυτταν τον Λόγο προς τους Ελληνιστές Ιουδαίους και ευαγγέλιζαν τον Ιησού Χριστό. Τι συνέβη εκεί; Διαβάζουμε: «Και ήτο χειρ Κυρίου μετ' αυτών, και πολύ πλήθος πιστεύσαντες επέστρεψαν εις τον Κύριον». Στην συνέχεια οι απόστολοι από την Ιερουσαλήμ απέστειλαν τον Βαρνάβα, ο οποίος υπηρέτησε με αγαθότητα και πίστη το έργο του Θεού και προστέθηκαν στην εκκλησία πλήθος ικανό. Ο ίδιος ο Βαρνάβας τότε αναζήτησε τον Σαύλο και τον έφερε από την Ταρσό της Κιλικίας. Το θαυμαστό συνέβη κατόπιν: «Και συνελθόντες εις την εκκλησίαν εν ολόκληρον έτος εδίδαξαν πλήθος ικανόν, και πρώτον εν Αντιοχεία ωνομάσθησαν οι μαθηταί Χριστιανοί».

Το όνομα «Χριστιανοί» δηλώνει τον ξεροκέφαλο (!), τον αιρετικό, τον δηλωμένο άνθρωπο του Χριστού!

Ο Κύριος Ιησούς μιλώντας προς τους μαθητές, έλεγε: «Εάν εμέ υπηρετή τις, εμέ ας ακολουθή, και όπου είμαι εγώ, εκεί θέλει είσθαι και ο υπηρέτης ο εμός· και εάν τις εμέ υπηρετή, θέλει τιμήσει αυτόν ο Πατήρ».

Γιατί κάνει αυτή την πρόταση ο Κύριος; 
Τι σημαίνει το: «Εάν εμέ υπηρετή τις, εμέ ας ακολουθή»!
 Επίσης, το: «όπου είμαι εγώ, εκεί θέλει είσθαι και ο υπηρέτης ο εμός»!
    
Δηλώνει την υπακοή στην φωνή του Κύριου. Είναι δυνατόν κάποιος να υπηρετεί, αλλά να μην ακολουθεί!
 Δείτε τι λέγει ο απόστολος Παύλος, στους Γαλάτες: « Όσοι δε είναι του Χριστού εσταύρωσαν την σάρκα ομού με τα πάθη και τας επιθυμίας».

Από την σωτηρία μας μέχρι τον αγιασμό μας, υπάρχει ένα μεγάλο διάστημα, που πρέπει να διαβούμε με πίστη, κοιτάζοντας στα μάτια τον Κύριο Ιησού.

Η υπακοή συνίσταται στην δίψα μας για να υποτάξουμε (α) το εγώ, (β) τα πάθη και (γ) τις επιθυμίες!

Τι λέγει ο Παύλος; «Πλην εκείνα, τα οποία ήσαν εις εμέ κέρδη, ταύτα ενόμισα ζημίαν διά τον Χριστόν· μάλιστα δε και νομίζω τα πάντα ότι είναι ζημία διά το έξοχον της γνώσεως του Ιησού Χριστού του Κυρίου μου, διά τον οποίον εζημιώθην τα πάντα, και λογίζομαι ότι είναι σκύβαλα διά να κερδήσω τον Χριστόν και να ευρεθώ εν αυτώ μη έχων ιδικήν μου δικαιοσύνην την εκ του νόμου, αλλά την διά πίστεως του Χριστού, την δικαιοσύνην την εκ Θεού διά της πίστεως».

Ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς, περιγράφει την ψυχική οδύνη της υπακοής στο θέλημα του Θεού: «Τώρα η ψυχή μου είναι τεταραγμένη· και τι να είπω; Πάτερ, σώσον με εκ της ώρας ταύτης. Αλλά διά τούτο ήλθον εις την ώραν ταύτην».

Ο μεγαλύτερος πειρασμός στην σύγχρονη εποχή, είναι η ανυπακοή. Ενώ η πλάνη απαιτεί προσοχή, η ανυπακοή απαιτεί νηστεία και προσευχή ώστε να διορθωθεί. Μόνο τότε ο χριστιανός θα επιστρέψει στην «πρώτη αγάπη της νυμφεύσεως» του Χριστού, πριν ο Χριστός διεκδικήσει το ιδικόν Του, ξαφνικά. Δείτε, πώς καταλήγει στο λόγο Του, προς τον ποιμένα της εκκλησίας των Λαοδικέων: «Εγώ όσους αγαπώ, ελέγχω και παιδεύω· γενού λοιπόν ζηλωτής και μετανόησον». Αμήν.


Ψαλμοί 119: 34 Συνέτισόν με, και θέλω φυλάττει τον νόμον σου· ναι, θέλω φυλάττει αυτόν εν όλη καρδία.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις