ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ;




1η επιστολή προς Θεσσαλονικείς 5:1 Σχετικά δε με τους χρόνους και τους καιρούς, αδελφοί, δεν έχετε ανάγκη να σας γράφει κάποιος· δεδομένου ότι, εσείς ξέρετε ακριβώς πως, η ημέρα τού Κυρίου, σαν κλέφτης μέσα στη νύχτα, έτσι έρχεται.



Έτοιμοι για το μεγαλύτερο γεγονός!


Το γεγονός αυτό, ονομάζεται από το Ευαγγέλιο: «η αρπαγή της εκκλησίας».

Ο απόστολος Ιωάννης στο Ευαγγέλιο, καταγράφει την διδαχή του Ιησού Χριστού: «Μη θαυμάζετε γι' αυτό· επειδή, έρχεται ώρα, κατά την οποία, όλοι εκείνοι που είναι μέσα στα μνήματα, θα ακούσουν τη φωνή του· και θα βγουν έξω εκείνοι που έπραξαν τα αγαθά, σε ανάσταση ζωής· εκείνοι δε που έπραξαν τα φαύλα, σε ανάσταση κρίσης».

Η δε Μάρθα, αγαπημένη μαθήτρια του Κυρίου Ιησού, συναντώντας τον Κύριο Ιησού ερχόμενο για τον ήδη θανόντα αδελφό της, τον Λάζαρο, είπε με πίστη: «Ξέρω ότι θα αναστηθεί κατά την ανάσταση στην έσχατη ημέρα».

Η αρπαγή της εκκλησίας έχει δύο σκέλη, σύμφωνα με το λόγο του Θεού:

#1           ο ίδιος ο Κύριος θα κατέβει από τον ουρανό με πρόσταγμα, με φωνή αρχαγγέλου, και με σάλπιγγα Θεού, κι αυτοί που πέθαναν εν Χριστώ θα αναστηθούν πρώτα·

Δηλαδή, Πρώτα είναι η ανάσταση των νεκρών, που πέθαναν εν Χριστώ.


#2           έπειτα, εμείς που ζούμε, όσοι απομένουμε, θα αρπαχτούμε μαζί τους, ταυτόχρονα, με σύννεφα σε συνάντηση του Κυρίου στον αέρα· και έτσι, θα είμαστε πάντοτε μαζί με τον Κύριο.

Και δεύτερον και συγχρόνως, η αρπαγή της εκκλησίας.

Ο ευαγγελιστής Ματθαίος, καταγράφει το λόγια του Χριστού: «Αγρυπνείτε, λοιπόν, επειδή δεν ξέρετε ποια ώρα έρχεται ο Κύριός σας. Να γνωρίζετε, όμως, τούτο, ότι, αν ο οικοδεσπότης ήξερε σε ποια φυλακή της νύχτας έρχεται ο κλέφτης, θα αγρυπνούσε, και δεν θα άφηνε να διαρρηχτεί το σπίτι του. Γι' αυτό, κι εσείς γίνεστε έτοιμοι· επειδή, κατά την ώρα που δεν στοχάζεστε, έρχεται ο Υιός τού ανθρώπου».

Το ξαναγράφω: «Γι' αυτό, κι εσείς γίνεστε έτοιμοι»!

Ο ευαγγελιστής Μάρκος, καταγράφει το λόγια του Χριστού: «Όσο για την ημέρα εκείνη και την ώρα δεν γνωρίζει κανένας ούτε οι άγγελοι, που είναι στον ουρανό, ούτε ο Υιός, παρά μονάχα ο Πατέρας. Προσέχετε, αγρυπνείτε, και προσεύχεστε· για τον λόγο ότι, δεν ξέρετε πότε είναι ο καιρός».

Το ξαναγράφω: «Προσέχετε, αγρυπνείτε, και προσεύχεστε»!

Ο ευαγγελιστής Λουκάς, καταγράφει το λόγια του Χριστού: «Μακάριοι εκείνοι οι δούλοι, που, όταν έρθει ο κύριός τους, τους βρει να αγρυπνούν· σας διαβεβαιώνω ότι θα περιζωστεί, και θα τους καθίσει στο τραπέζι, και αφού έρθει στο μέσον, θα τους υπηρετήσει».

Το ξαναγράφω: «Μακάριοι εκείνοι οι δούλοι»!

Η αρπαγή της εκκλησίας είναι η μεγαλύτερη πρόκληση ετοιμότητας, για τον άνθρωπο του Θεού.

Ο απόστολος Παύλος με την χάρη του Θεού και την διακονία που πήρε από τον Ιησού Χριστό, γράφει: «Σχετικά δε με τους χρόνους και τους καιρούς, αδελφοί, δεν έχετε ανάγκη να σας γράφει κάποιος· δεδομένου ότι, εσείς ξέρετε ακριβώς πως, η ημέρα τού Κυρίου, σαν κλέφτης μέσα στη νύχτα, έτσι έρχεται».

Το ξαναγράφω: «εσείς ξέρετε ακριβώς πως, η ημέρα τού Κυρίου, σαν κλέφτης μέσα στη νύχτα, έτσι έρχεται»!

Και ο Παύλος καταλήγει στην επιστολή του: «Άρα, λοιπόν, ας μη κοιμόμαστε, όπως και οι υπόλοιποι, αλλά ας αγρυπνούμε, και ας εγκρατευόμαστε».

Στην επιστολή του προς τους Κολοσσαείς, ο Παύλος γράφει: «Επιμένετε στην προσευχή, αγρυπνώντας σ' αυτή με ευχαριστία».

Εδώ, είναι δύο κλειδιά, για την ετοιμότητα την ημέρα της αρπαγής:

1. «Επιμένετε στην προσευχή»!
Μη γνωρίζοντας την ημέρα, ούτε την ώρα της αρπαγής, ο άγιος άνθρωπος του Θεού όταν προσεύχεται, επιμένει.

Επιμένω, σημαίνει ζητώ επίμονα, ώστε να λάβω.  

Τι ζητώ;

Την χάρη και το έλεος του Θεού, ώστε να με σκεπάζει κάθε ημέρα που ανοίγει μπροστά μου. Ζητώ πρώτα την βασιλεία του Θεού και τον λόγο Του και ακόμη την δύναμη και την παρουσία του Αγίου Πνεύματος στην ψυχή μου.

2. «αγρυπνώντας σ' αυτή με ευχαριστία».
Στην προσευχή, χρειάζεται αγρυπνία.

Αγρυπνία, σημαίνει όση ώρα είμαι στα γόνατα, να προσεύχομαι με όλη την δύναμη της ψυχής μου, από τα βάθη της καρδιάς μου. Δεν αποσπάται η προσοχή μου από τίποτα, ούτε από θόρυβο γιαυτό και προσεύχομαι την νύχτα (!) όταν όλοι κοιμούνται και ησυχάζουν.

Αγρυπνία στην προσευχή, είναι να επιμένω με καρτερία, να είμαι σταθερά προσκολλημένος στο να ακούσω την φωνή του Θεού, να μου μιλά δια Πνεύματος Αγίου, που πιθανόν να έχω λάβει. Και αν δεν έχω λάβει, βιάζομαι να το λάβω όπως οι απόστολοι την ημέρα της Πεντηκοστής.       

Ο Παύλος γράφει προς τους Ρωμαίους, δια Πνεύματος Αγίου: «στην ελπίδα, να χαίρεστε· στη θλίψη, να υπομένετε· στην προσευχή, να προσκαρτερείτε». Αμήν.

Λουκάς 18: 1 Τους έλεγε μάλιστα και μια παραβολή για το ότι πρέπει πάντοτε να προσεύχονται, και να μη αποκάμνουν,






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις