Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ - ΜΕΡΟΣ 8
Δείτε το προηγούμενο άρθρο, εδώ:
Διαβάζουμε αργά και προσεκτικά, τα πιο κάτω χωρία από τον Λόγο του Θεού:
(Ψαλ. 5:8)
Κύριε, οδήγησέ
με στη δικαιοσύνη σου, εξαιτίας των εχθρών μου· κατεύθυνε τον δρόμο σου μπροστά
μου. Επειδή,
αλήθεια δεν υπάρχει στο στόμα τους· η καρδιά
τους είναι πονηρία· τάφος ανοιγμένος είναι ο λάρυγγάς τους· με τη γλώσσα τους
κολακεύουν. Καταδίκασέ
τους, Θεέ· ας αποτύχουν στις σκευωρίες τους· έξωσέ τους εξαιτίας τού πλήθους των
παραβάσεών τους, επειδή, αποστάτησαν εναντίον σου.
(Ψαλ. 7:14)
Δες, ο ασεβής κοιλοπονεί ανομία· και συνέλαβε πονηρία,
και γέννησε ψέμα· έσκαψε λάκκο και τον βάθυνε· όμως, αυτός θα πέσει στον βόθρο
που έκανε. Η πονηρία του θα επιστρέψει ενάντια στο κεφάλι του, και η καταδυναστεία
του θα κατέβει επάνω στην κορυφή τού κεφαλιού του.
(Ψαλ. 10:2)
Στην υπερηφάνεια του ασεβή, κατακαίγεται
ο φτωχός· ας πιαστούν
στις πανουργίες που συλλογίζονται. Επειδή, ο
ασεβής καυχάται στις επιθυμίες τής ψυχής του και ο πλεονέκτης μακαρίζει τον
εαυτό του· περιφρονεί τον Κύριο. Ο ασεβής, εξαιτίας τής αλαζονείας τού προσώπου
του, δεν θα αναζητήσει τον Κύριο· όλοι οι συλλογισμοί του είναι: Δεν υπάρχει Θεός. Οι δρόμοι του μολύνονται
σε κάθε εποχή· οι κρίσεις σου είναι πολύ ψηλά από το πρόσωπό του· φυσάει ενάντια
σε όλους τους εχθρούς του. Είπε μέσα στην καρδιά του: Δεν θα σαλευτώ από γενεά σε γενεά· επειδή, δεν θα πέσω σε δυστυχία.
ΛΙΓΑ ΣΧΟΛΙΑ
Η στήλη, έχει την καθαρή θέση ότι Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ (CLIMATE CHANGE) είναι ένα ψέμα και παγκόσμιο ζήτημα εκμετάλλευσης των λαών | εθνών | φυλών.
Με την ευκαιρία (!) να σας πως ότι ομιλούνται 7,000 γλώσσες και διάλεκτοι.
Μόνον το Ευαγγέλιο είναι μεταφρασμένο σε 2,711 γλώσσες και διαλέκτους.
Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ είναι το παιγνίδι αισχροκέρδειας των πλουσίων.
Πλούσιος είναι εκείνος που θα εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία ώστε να κερδίσει και φτάνει σε σημείο ώστε να κερδίζει 10,000 φορές (!) το εισόδημα του απλού ανθρώπου και δεν χορταίνει.
ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 4,5 ΔΙΣΕΚ ΧΡΟΝΙΑ!
Η κινδυνολογία για την «κλιματική αλλαγή» και τις καταστροφές που φέρεται ότι θα επισύρει κυρίως σχετίζεται με κοινωνικο-πολιτικά και οικονομικά ενδιαφέροντα ή συμφέροντα, παρά με επιστημονικά δεδομένα.
Η ίδια η έννοια της «κλιματικής αλλαγής» δεν έχει οριστεί επαρκώς ως επιστημονικός όρος. Στην πραγματικότητα ο όρος αποτελεί πλεονασμό, δεδομένου ότι η αλλαγή είναι σύμφυτη με την έννοια του κλίματος.
Η μελέτη παλαιοκλιματικών δεδομένων και πληροφοριών, αλλά και ιστορικών υδρομετεωρολογικών χρονοσειρών δείχνει ότι το κλίμα πάντα άλλαζε, σε όλες τις χρονικές κλίμακες και όσο πίσω στον χρόνο μας επιτρέπουν οι μελέτες ανακατασκευής του κλίματος.
Η υπόθεση ότι οι πρόσφατες αλλαγές (π.χ. η αύξηση της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά περίπου 0.3°C τις τελευταίες τρεις δεκαετίες) είναι ανθρωπογενείς, διαφέροντας από τις φυσικές αλλαγές που πάντα συντελούνται, δεν στοιχειοθετείται.
Για υποστήριξη αυτής της υπόθεσης έχουν χρησιμοποιηθεί κλιματικά μοντέλα, τα οποία όμως, όταν δοκιμάστηκαν σε ανεξάρτητες μελέτες, έδειξαν να μην αναπαράγουν σωστά το γνωστό κλιματικό παρελθόν.
Κατά μείζονα λόγο, οι προβλέψεις αυτών των μοντέλων για το μέλλον δεν μπορεί να είναι αξιόπιστες.
ΠΗΓΗ: ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΦΙΤΩΝ ΜΙΤ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ (16-11-2011)
ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΔΗΜ. ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΜΠ, ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ.
COP26 – ΓΛΑΣΚΩΒΗ – 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021
Το COP
σημαίνει Συνδιάσκεψη των Μερών, μια ετήσια συνάντηση όλων των εθνών που
απαρτίζουν το Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή - 195 χώρες
συνολικά.
Σκοπός των συναντήσεων είναι η συνεχής αξιολόγηση της προόδου των εθνών στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και, κάθε τόσο, η διαπραγμάτευση συμφωνιών και ο καθορισμός στόχων για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που αποτελούν τους κύριους παράγοντες της κλιματικής αλλαγής.
Οι προηγούμενες αξέχαστες συναντήσεις περιλαμβάνουν το COP3 στο Κιότο της Ιαπωνίας, το οποίο οδήγησε στο Πρωτόκολλο του Κιότο, το COP11, το οποίο δημιούργησε το σχέδιο δράσης του Μόντρεαλ και το COP15 στην Κοπεγχάγη της Δανίας, η οποία θεωρήθηκε σε μεγάλο βαθμό αποτυχία επειδή δεν επιτεύχθηκε δεσμευτική συμφωνία
Ποιος ήταν ο στόχος
του συνεδρίου COP21 (2015);
Ο στόχος για το Παρίσι τον Δεκέμβριο 2015, ήταν αρκετά ξεκάθαρος: να επιτευχθεί μια νομικά δεσμευτική συμφωνία, με καθολική συμμετοχή όλων των εθνών, για να διατηρηθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη κάτω από αυτό που οι περισσότεροι επιστήμονες λένε ότι είναι το κρίσιμο όριο της θερμοκρασίας 2 βαθμών Κελσίου. (Αυτό αναφέρεται στην αύξηση της μέσης θερμοκρασίας παγκοσμίως από τη Βιομηχανική Επανάσταση).
Αυτό δεν ήταν είναι εύκολο να επιτευχθεί, αφού ο πλανήτης έχει ήδη θερμανθεί κατά 0,85 βαθμούς Κελσίου από το 1880, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή το 2014 και πολλοί επιστήμονες λένε ότι τα αέρια που έχουμε ήδη εκπέμψει στην ατμόσφαιρα θα μας «κλειδώσουν» σε περίπου 2 βαθμούς Κελσίου θέρμανσης.
Ως εκ τούτου, θα χρειαστούν σημαντικές μειώσεις των εκπομπών στο εγγύς μέλλον, ειδικά από τους μεγαλύτερους εκπομπείς όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα, καθώς και δεσμεύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη από όλες τις χώρες, οι οποίες πρέπει να χρηματοδοτηθούν από τα ανεπτυγμένα (πλούσια) έθνη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου