ΟΙ ΑΞΙΕΣ!




Ιωάννης 18: 38 Ο Πιλάτος λέει σ' αυτόν: Τι είναι αλήθεια; Και μόλις το είπε αυτό, βγήκε πάλι έξω προς τους Ιουδαίους, και τους λέει: Εγώ δεν βρίσκω σ' αυτόν κανένα έγκλημα·



Αξία, είναι το τίμημα γι αυτό, που εκτιμάς εσύ προσωπικά!



Το χρηματιστήριο αξιών, είναι ανάλογα, ο χώρος που οι άνθρωποι, οι ειδικοί (!) δίνουν αξία σε μια μετοχή ανώνυμης εταιρείας.

Έτσι, έχουμε την ημερήσια διακύμανση μιας μετοχής και ακόμη την μηνιαία διακύμανση της τιμής.

Υπάρχει άραγε, σταθερή αξία;

Υπάρχει μόνον μια, αυτή που αποτυπώνει το πρόσωπο του Ιησού Χριστού του Υιού του Θεού !

Τι είπε ο Κύριος Ιησούς, και κατέγραψε ο Ιωάννης στο Ευαγγέλιο; «Εγώ είμαι ο δρόμος, και η αλήθεια, και η ζωή».

Και κατόπιν, συμπλήρωσε: «κανένας δεν έρχεται στον Πατέρα, παρά μόνον διαμέσου εμού».

Γράφει ο απόστολος Παύλος προς τον Τιμόθεο: «Παραγγέλλω σε σένα μπροστά στον Θεό, ο οποίος ζωοποιεί τα πάντα, και στον Ιησού Χριστό, που έδωσε μαρτυρία της καλής ομολογίας μπροστά στον Πόντιο Πιλάτο, φύλαξε την εντολή αμόλυντη, άμεμπτη, μέχρι την επιφάνεια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού· την οποία θα δείξει σε καθορισμένους καιρούς ο μακάριος και μόνος Δεσπότης, ο Βασιλιάς αυτών που βασιλεύουν και ο Κύριος αυτών που κυριεύουν, ο οποίος αυτός μόνος έχει την αθανασία, που κατοικεί σε απρόσιτο φως, τον οποίο κανένας από τους ανθρώπους δεν είδε ούτε μπορεί να δει· στον οποίο ας είναι τιμή και αιώνια κυριαρχική εξουσία».

Το ξαναγράφω: «ο μακάριος και μόνος Δεσπότης, ο Βασιλιάς αυτών που βασιλεύουν και ο Κύριος αυτών που κυριεύουν, ο οποίος αυτός μόνος έχει την αθανασία»!

Η μεγαλύτερη αξία, που μπορεί ο άνθρωπος να αποκτήσει, να κρατήσει, να διατηρήσει είναι η αλήθεια.

Διαβάζουμε από τον Ψαλμό του Δαβίδ: «Η δικαιοσύνη σου είναι δικαιοσύνη στον αιώνα, και ο νόμος σου αλήθεια».

Ακόμη, γράφει ο Δαβίδ: «Το σύνολο του λόγου σου είναι αλήθεια· και όλες οι κρίσεις της δικαιοσύνης σου παραμένουν στον αιώνα».

Όταν ο Κύριος Ιησούς βρέθηκε μπροστά στον Πόντιο Πιλάτο, κατηγορούμενος από τους Ιουδαίους Αρχιερείς, αποκρίθηκε προς τον Πιλάτο και είπε: «Εγώ γι' αυτό γεννήθηκα, και γι' αυτό ήρθα στον κόσμο, προκειμένου να δώσω μαρτυρία για την αλήθεια. Καθένας που είναι από την αλήθεια, ακούει τη φωνή μου».

Ο Πιλάτος, δυστυχώς, δεν είχε χρόνο (!) να μάθει περισσότερα και πολύ γρήγορα αποφάσισε να παραδώσει τον Ιησού Χριστό, ώστε να σταυρωθεί.

Αργότερα ο απόστολος Παύλος, μας αποκαλύπτει ανθρώπους λεγόμενους «χριστιανούς» που δεν αγάπησαν την αλήθεια, ποτέ.

Γράφει προς τον Τιμόθεο, σχετικά: «μάταιες συζητήσεις ανθρώπων με διεφθαρμένο τον νου, και οι οποίοι έχουν αποστερηθεί την αλήθεια (!) νομίζουν δε την ευσέβεια ότι είναι μέσον για πλουτισμό. Από τέτοιου είδους ανθρώπους να απομακρύνεσαι».

Το ξαναγράφω: «συζητήσεις ανθρώπων με διεφθαρμένο τον νου»!





Δείτε ακόμη, τον κίνδυνο από τέτοιους ανθρώπους: «εμποδίζουν τον γάμο, προστάζοντας αποχή από ορισμένα φαγητά, τα οποία ο Θεός τα έκτισε για να τα παίρνουν με ευχαριστία οι πιστοί και εκείνοι που γνώρισαν την αλήθεια».

Και δείτε, επίσης, πώς τους χαρακτηρίζει ο Παύλος: «από τα οποία μερικοί, καθώς αποπλανήθηκαν, εκτράπηκαν σε ματαιολογία, θέλοντας να είναι δάσκαλοι του νόμου, ενώ δεν καταλαβαίνουν ούτε όσα λένε ούτε για ποια πράγματα δίνουν διαβεβαιώσεις».

Το ξαναγράφω: «θέλοντας να είναι δάσκαλοι του νόμου, ενώ δεν καταλαβαίνουν ούτε όσα λένε»!
  
Ο Κύριος Ιησούς, στην διδασκαλία του προς τους δώδεκα, έλεγε: «Σας διαβεβαιώνω απόλυτα, όποιος δέχεται αυτόν που θα αποστείλω, δέχεται εμένα· και όποιος δέχεται εμένα, δέχεται αυτόν που με απέστειλε».

Αυτοί είναι οι εργάτες της αληθείας.

Οι απεσταλμένοι από τον Ιησού Χριστό, οι γνήσιοι εργάτες που αγαπούν την ορθοτόμηση του λόγου του Θεού.

Ένας τέτοιος εργάτης του Θεού, ήταν ο Δαβίδ. Γράφει: «Σηκώνομαι τα μεσάνυχτα για να σε δοξολογώ για τις κρίσεις της δικαιοσύνης σου».

Ακόμη, γράφει: «Επτά φορές την ημέρα σε αινώ, για τις κρίσεις της δικαιοσύνης σου».

Το ξαναγράφω: «για τις κρίσεις της δικαιοσύνης σου»!

Τι είναι «οι κρίσεις της δικαιοσύνης»;

Η ορθοτόμηση του λόγου του Θεού!

Στις Παροιμίες, το βιβλίο του βασιλιά Σολομώντα, γράφει: «Η δικαιοσύνη τού ακεραίου θα ορθοτομήσει τον δρόμο του· ενώ ο ασεβής θα πέσει εξαιτίας της ασέβειάς του».

Και ο απόστολος Παύλος γράφει προς τον Τιμόθεο: «Φρόντισε με επιμέλεια να παραστήσεις τον εαυτό σου δόκιμον στον Θεό, ως εργάτη που δεν έχει το παραμικρό να ντρέπεται, ο οποίος ορθοτομεί τον λόγο της αλήθειας».

Ορθοτομώ, σημαίνει τέμνω ορθά, κόβω σωστά, χωρίζω καθαρά.

Ο χειρούργος κόβει με ακρίβεια τις φλέβες και τις αρτηρίες και τα ζωτικά όργανα.
   
Ο εργάτης του λόγου του Θεού τέμνει σωστά, καθαρά, ορθά τα εδάφια των Γραφών. Αμήν.


Τίτος 1: 14 και να μη προσέχουν σε Ιουδαϊκούς μύθους, και εντολές ανθρώπων, που αποστρέφονται την αλήθεια.







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις