ΚΑΤΑ ΧΑΡΙΝ ΣΩΣΜΕΝΟΙ!




Ρωμαίους 1: 6 ανάμεσα στα οποία είστε κι εσείς, προσκαλεσμένοι τού Ιησού Χριστού· προς όλους όσους είναι στη Ρώμη, αγαπητούς τού Θεού, προσκαλεσμένους αγίους, χάρη να είναι σε σας και ειρήνη από τον Θεό τον Πατέρα μας, και τον Κύριο Ιησού Χριστό.





Ο Πατέρας Θεός, πλούσιος σε έλεος.
Ο Κύριος Ιησούς, ο Σωτήρας.
Η απόλαυση της σωτηρίας.


Το σχέδιο του ουράνιου Πατέρα, είναι η αιωνιότητα για τον άνθρωπο και η απόλαυση της Σωτηρίας από την καταδίκη της αμαρτίας.

Έναν άνθρωπο ατελή, αμαρτωλό και σκοτισμένο στο νου και την καρδιά.


Και ο Θεός δημιούργησε μια πρόσκληση!

Μια πνευματική επαφή, δια του Ευαγγελίου.

Το Ευαγγέλιο ήρθε στα χέρια μας, από την Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού εκ των νεκρών.


Οι δώδεκα μαθητές, ήσαν μαζί με τον Κύριο Ιησού 3,5 χρόνια, άκουγαν τους λόγους του Κυρίου, αλλά δεν είχαν συλλάβει αυτό το σχέδιο του Θεού ότι εκτελείτο ακριβώς, καθώς ήταν γραμμένο στους προφήτες και στον νόμο του Μωυσή.

Στο τέλος και μετά την Ανάσταση του Κυρίου εκ των νεκρών οι Απόστολοι είχαν την ευκαιρία να εννοήσουν (!) καθώς ο Κύριος Ιησούς τους παρέδωσε το τελευταίο μάθημα.

Διαβάζουμε από το Ευαγγέλιο του Λουκά:

« Τότε, διάνοιξε τον νου τους, για να καταλάβουν τις γραφές».

«Και τους είπε: Έτσι είναι γραμμένο, και έτσι έπρεπε να πάθει ο Χριστός, και να αναστηθεί από τους νεκρούς την τρίτη ημέρα, και να κηρυχθεί στο όνομά του μετάνοια και άφεση αμαρτιών σε όλα τα έθνη, ξεκινώντας από την Ιερουσαλήμ. Κι εσείς είστε μάρτυρες γι' αυτά».


ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Ο Παύλος σαν δούλος Θεού και προσκεκλημένος απόστολος του Ιησού Χριστού, είχε μεγάλη και καθαρή αποκάλυψη, για αυτό το σχέδιο.

Ομολογεί ο ίδιος, στην επιστολή του:

«να είναι τα έθνη συγκληρονόμα και σύσσωμα και συμμέτοχα στην υπόσχεσή του μέσα στον Χριστό, διαμέσου τού ευαγγελίου· του οποίου εγώ έγινα υπηρέτης, σύμφωνα με τη δωρεά τής χάρης τού Θεού, που δόθηκε σε μένα, κατά την ενέργεια της δύναμής του».


Ο Θεός εργάστηκε την Σωτηρία του ανθρώπου δια του Ευαγγελίου, με αποτελέσματα. Το Ευαγγέλιο, φέρνει τον άνθρωπο στην βαθιά γνώση της αλήθειας.

Το Ευαγγέλιο βοηθά τον άνθρωπο, ώστε:

1.       Να σκεφτεί σοβαρά τα αιώνια.
2.       Να ζητήσει συμφιλίωση με τον Θεό.
3.       Να μετανοήσει για τις αμαρτίες και να λάβει χάρη.
4.       Να σωθεί και να χαρεί δια Πνεύματος Αγίου.


Ο απόστολος Παύλος, γράφει:

«δεν ντρέπομαι, βέβαια, το ευαγγέλιο του Χριστού· για τον λόγο ότι, είναι δύναμη Θεού προς σωτηρία σε κάθε έναν που πιστεύει, και στον Ιουδαίο, πρώτα, και στον Έλληνα»·
«επειδή, διαμέσου αυτού η δικαιοσύνη τού Θεού αποκαλύπτεται από πίστη σε πίστη, καθώς είναι γραμμένο: «Ο δίκαιος, βέβαια, θα ζήσει με πίστη».


Η δύναμη της αγάπης του Θεού και η κρίση της δικαιοσύνης του Θεού (!) συναντώνται επάνω στον σταυρό, στην θυσία του Χριστού ως Αμνού του Θεού.

Ο κάθε άνθρωπος έχει την ευκαιρία να λάβει την άφεση των αμαρτιών του, επικαλούμενος το όνομα του Χριστού και την θυσία Του.


Γράφει ο Παύλος, προς τους πιστούς της Εφέσου, που ήσαν εκ των εθνών, σωσμένοι δια του Ευαγγελίου και τους τονίζει ότι είναι σωσμένοι κατά χάρη, όσο έχουν πίστη στον Ιησού Χριστό και την διδασκαλία:

«Ο Θεός, όμως, επειδή είναι πλούσιος σε έλεος, εξαιτίας τής πολλής του αγάπης, με την οποία μάς αγάπησε, και ενώ ήμασταν νεκροί εξαιτίας των αμαρτημάτων, μας ζωοποίησε μαζί με τον Χριστό· (κατά χάρη είστε σωσμένοι)· και μας ανέστησε μαζί του, και μας κάθισε μαζί του στα επουράνια διαμέσου τού Ιησού Χριστού· για να δείξει στους επερχόμενους αιώνες τον υπερβολικό πλούτο τής χάρης του με την αγαθότητά του σε μας εν Χριστώ Ιησού».

«Επειδή, κατά χάρη είστε σωσμένοι, διαμέσου τής πίστης· κι αυτό δεν είναι από σας· είναι δώρο τού Θεού· όχι από έργα, ώστε να μη καυχηθεί κάποιος».

«Επειδή, δικό του δημιούργημα είμαστε, καθώς κτιστήκαμε στον Ιησού Χριστό για καλά έργα, που ο Θεός προετοίμασε, για να περπατήσουμε μέσα σ' αυτά.


Η ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΑΡΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Πώς ο άνθρωπος (!) μπορεί να εκμεταλλευτεί την χάρη του Θεού;

Αν χάσει την πνευματική όραση του!

Αν ξεχάσει την θαυμαστή σωτηρία του και τον καθαρισμό των αμαρτιών του!

Διαβάζουμε από την επιστολή του Παύλου, προς τους Ρωμαίους:

«Τι θα πούμε, λοιπόν; Θα επιμένουμε στην αμαρτία, για να περισσεύσει η χάρη; Μη γένοιτο· εμείς που πεθάναμε ως προς την αμαρτία, πώς θα ζήσουμε πλέον μέσα σ' αυτή;»

«Ή αγνοείτε ότι, όσοι βαπτιστήκαμε στον Ιησού Χριστό, βαπτιστήκαμε στον θάνατό του; Συνταφήκαμε, λοιπόν, μαζί του διαμέσου τού βαπτίσματος στον θάνατο, ώστε, καθώς ο Χριστός αναστήθηκε από τους νεκρούς με τη δόξα τού Πατέρα, έτσι κι εμείς να περπατήσουμε σε μια νέα ζωή.

Και ο Παύλος καταλήγει:

«Έτσι κι εσείς, να θεωρείτε τον εαυτό σας ότι είστε νεκροί μεν ως προς την αμαρτία, ζωντανοί δε ως προς τον Θεό, διαμέσου τού Ιησού Χριστού τού Κυρίου μας».

«Ας μη βασιλεύει, λοιπόν, η αμαρτία στο θνητό σας σώμα, ώστε να υπακούτε σ' αυτή σύμφωνα με τις επιθυμίες του· ούτε να παριστάνετε τα μέλη σας όπλα αδικίας στην αμαρτία· αλλά, να παραστήσετε τον εαυτό σας στον Θεό ως ζωντανούς μέσα από τους νεκρούς, και τα μέλη σας όπλα δικαιοσύνης στον Θεό».



Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΧΑΡΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ

Άραγε ο πιστός, μπορεί να χάσει την μάχη με την αμαρτία;

Η απάντηση είναι:

Ναι, εάν χάσουμε την επαφή μας με τον Χριστό και αρκεστούμε στην θρησκεία μας!

Όχι, εάν μείνουμε άγρυπνοι στην αμαρτία, προσεκτικοί στην φωνή Του και προσευχόμενοι εν παντί καιρώ.

Διαβάζουμε από την επιστολή του Παύλου, την συνέχεια:

«Επειδή, η αμαρτία δεν θα σας κυριεύσει· για τον λόγο ότι, δεν είστε κάτω από νόμο, αλλά κάτω από χάρη».



1η επιστολή προς Θεσσαλονικείς 5: 9 Δεδομένου ότι, ο Θεός δεν μας προσδιόρισε για οργή, αλλά για απόλαυση σωτηρίας, διαμέσου τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος πέθανε για χάρη μας, ώστε, είτε αγρυπνούμε είτε κοιμόμαστε, να ζήσουμε μαζί του.








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις