ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;




Πράξεις 2: 38 Και ο Πέτρος είπε προς αυτούς· Μετανοήσατε, και ας βαπτισθή έκαστος υμών εις το όνομα του Ιησού Χριστού εις άφεσιν αμαρτιών, και θέλετε λάβει την δωρεάν του Αγίου Πνεύματος. Διότι προς εσάς είναι η επαγγελία και προς τα τέκνα σας και προς πάντας τους εις μακράν, όσους αν προσκαλέση Κύριος ο Θεός ημών. Και με άλλους πολλούς λόγους διεμαρτύρετο και προέτρεπε, λέγων, Σώθητε από της διεστραμμένης ταύτης γενεάς.



Η Ελληνική κοινωνία βάλλεται από παντού. Στρατηγικός στόχος του εχθρού είναι η απώλεια των ψυχών. Τα βέλη είναι η απιστία, η απελπισία, η αδιαφορία, η αμαρτία και η ανομία. Τα τόξα είναι οι μηχανισμοί του σατανά και οι ραδιουργίες, οι δολοπλοκίες, το κέρδος που δεν έχουν τέλος.


Μπορεί να σωθεί η Ελλάδα;


Η απάντηση δεν είναι εύκολη. Δεν εξαρτάται από την δύναμη της θέλησης ενός ανθρώπου, ή μίας οικογένειας, ούτε από την μόρφωση και τα πτυχία, ούτε από τους νόμους και το σύνταγμα.

Εξαρτάται από την διαμόρφωση ενός χαρακτήρα!

Όταν ο Κύριος Ιησούς ήλθε στην γη, σαν Υιός Θεού με αποστολή, δίδαξε εις την επί του όρους ομιλία και έδωσε μέσα λίγα λόγια, τα οποία αποτύπωσε ο ευαγγελιστής Ματθαίος, τον χαρακτήρα του νέου ανθρώπου, που μόνον Εκείνος μπορεί να αλλάξει.

Αλλάζει ο χαρακτήρας του ανθρώπου;

Αλλάζει μόνον μέσα από μια σχέση αγάπης. Παράδειγμα το νέο ζευγάρι, με μια σχέση αγάπης, ο άνδρας προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της γυναίκας και το αντίστροφο.

Η επί του όρους ομιλία του Κυρίου Ιησού άρχισε συνοπτικά με εννέα χαρακτήρες, που για τον Θεό είναι πολύτιμοι και επεκτεινόμενοι με επαγγελία.    

Η επαγγελία είναι η βασιλεία των ουρανών.

Ας φανταστούμε τον εαυτό μας επάνω στο όρος να ακούμε από τον Ιησού Χριστό την διδασκαλία των χαρακτήρων.

Στην συνέχεια, ο Κύριος Ιησούς χρησιμοποιώντας τον νόμο του Μωυσή, που απευθυνόταν σε τραχείς χαρακτήρες, άρχισε να φέρνει παραδείγματα νέων χαρακτήρων, νέων καρδιών που για τον Θεό είναι ευάρεστοι και πολύτιμοι.

Διαβάζουμε από την ομιλία: «Ακούσατε ότι ειπώθηκε, Οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος. Εγώ όμως σας λέγω να μη αντισταθήτε προς τον πονηρόν· αλλ' όστις σε ραπίση εις την δεξιάν σου σιαγόνα, στρέψον εις αυτόν και την άλλην· και εις τον θέλοντα να κριθή μετά σου και να λάβη τον χιτώνα σου, άφες εις αυτόν και το ιμάτιον· και αν σε αγγαρεύση τις μίλιον εν, ύπαγε μετ' αυτού δύο. Εις τον ζητούντα παρά σου δίδε και τον θέλοντα να δανεισθή από σου μη αποστραφής».

Δύσκολο το παράδειγμα!

Ομοιάζει με παιδί που εκπαιδεύεται σε πολεμικές τέχνες! Ο δάσκαλος πρώτα διδάσκει την αποφυγή της σύγκρουσης. Έτσι, ο μαθητευόμενος συμμορφώνεται γιατί το προστάζει ο δάσκαλος. Ο Κύριος Ιησούς είναι ο Δάσκαλος και ο Καθηγητής μας. Ακόμη και ο μάρτυς ο αληθινός και πιστός. Βλέπει τα πάντα και πάντοτε είναι δίπλα μας.  

Ένα ακόμη σημείο διαβάζουμε, από την ομιλία του Κυρίου: «Ακούσατε ότι ειπώθηκε: «Θα αγαπάς τον πλησίον σου», και θα μισείς τον εχθρό σου. Εγώ, όμως, σας λέω: Να αγαπάτε τούς εχθρούς σας, να ευλογείτε εκείνους που σας καταρώνται, να ευεργετείτε εκείνους που σας μισούν, και να προσεύχεστε για εκείνους που σας βλάπτουν και σας κατατρέχουν· για να γίνετε γιοι τού Πατέρα σας που είναι στους ουρανούς, επειδή αυτός ανατέλλει τον ήλιο του επάνω σε πονηρούς και αγαθούς, και βρέχει επάνω σε δικαίους και αδίκους».

Άλλο και αυτό, δύσκολο! Να αγαπάς του εχθρούς σου;

Ο λόγος του Θεού, έχει την δύναμη να αλλάξει τον χαρακτήρα του ανθρώπου με ένα μοναδικό τρόπο. Πώς; Όταν γνωρίσει ο άνθρωπος την δύναμη και την δόξα του Ιησού Χριστού και ο Θεός ευαρεστηθεί και του χαρίσει νέα καρδιά και νέο πνεύμα.

Μέσα στην Αγία Γραφή έχουμε παραδείγματα ανθρώπων που άλλαξαν όταν είδαν την δόξα του Χριστού. Πρώτον, ήσαν οι δώδεκα μαθητές που σταδιακά είδαν την δόξα του Χριστού και πίστευσαν. Στο τέλος της παιδείας των, κοντά στον Ιησού τα 3,5 χρόνια ήσαν άλλοι χαρακτήρες και αφού έλαβαν την δωρεά του Πατρός, το Άγιο Πνεύμα, έλαβαν  και θάρρος να τα βάλουν με όλη την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία.     

Άλλο παράδειγμα ήταν ο σκληρός και φανατικός Σαούλ, που δίωκε και φυλάκιζε τους μαθητές ως αιρετικούς, παντού έως και την Δαμασκό. Όταν συνάντησε τον Ιησού ένδοξο να λάμπει στο μέσον της ημέρας, έχασε το φως του και έντρομος φώναξε «Ποιος είσαι Κύριε;» Αυτός ο σκληρός άνθρωπος έγινε ένας άγιος άνθρωπος του Θεού έτοιμος για αποστολή στα έθνη.

Ο Θεός δεν σώζει με όπλα, σώζει με την δύναμη της παρουσίας του. Ένα παράδειγμα έχουμε από τον νεαρό Δαβίδ που πάλεψε με τον πολεμιστή Γολιάθ, όταν ο λαός Ισραήλ αντιμετώπιζε τους ισχυρούς Φιλισταίους, έντρομοι. Διαβάζουμε: «Και είπεν ο Δαβίδ προς τον Φιλισταίον, Συ έρχεσαι εναντίον μου με ρομφαίαν και δόρυ και ασπίδα· εγώ δε έρχομαι εναντίον σου εν τω ονόματι του Κυρίου των δυνάμεων, του Θεού των στρατευμάτων του Ισραήλ, τα οποία συ εξουθένησας· την ημέραν ταύτην θέλει σε παραδώσει ο Κύριος εις την χείρα μου· και θέλω σε πατάξει και αφαιρέσει από σου την κεφαλήν σου· και θέλω παραδώσει τα πτώματα του στρατοπέδου των Φιλισταίων την ημέραν ταύτην εις τα πετεινά του ουρανού, και εις τα θηρία της γής· διά να γνωρίση πάσα η γη ότι είναι Θεός εις τον Ισραήλ· και θέλει γνωρίσει παν το πλήθος τούτο ότι ο Κύριος δεν σώζει με ρομφαίαν και δόρυ· διότι του Κυρίου είναι η μάχη, και αυτός θέλει σας παραδώσει εις την χείρα ημών».

Αυτό το παράδειγμα, φανερώνει τον χαρακτήρα του πιστού ανθρώπου. Δεν φοβάται ανθρώπους, που εναντιώνονται στον Θεό. Φοβάται μόνον τον Θεό και φυλάει τον λόγο Του με κάθε επιμέλεια και ακρίβεια.    

Η σωτηρία της ελληνικής κοινωνίας είναι το Ευαγγέλιο. Το Ευαγγέλιο, μας φέρνει την πίστη στον Χριστό, μας διδάσκει την άπειρη αγάπη του Θεού. Η επίδραση του Ευαγγελίου είναι δυνατή μέσα από την ακρόαση του λόγου του Θεού όταν η οικογένεια, ο άνδρας η γυναίκα, τα παιδιά μαθητεύουν με πίστη και αγάπη και ζήλο για τον Χριστό.


Ο Χριστός θα σώσει την Ελλάδα!
  

Ρωμαίους 1: 16 Άλλωστε δεν ντρέπομαι για το Ευαγγέλιο του Χριστού, γιατί είναι δύναμη Θεού για σωτηρία στον καθένα που πιστεύει, τόσο για τον Ιουδαίο αρχικά όσο και για τον Έλληνα.







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις