ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΑ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ;

 



Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο, εδώ:

 

ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΑ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ;

Ο καθηγητής Τζέιμς Νταμπς του Πανεπιστημίου της Πολιτείας της Γεωργίας πήρε δείγματα σιέλου από διαφόρους άντρες, από πολιτικούς, από στελέχη επιχειρήσεων, από αθλητές και κληρικούς και καταδίκους.

Διαπίστωσε ότι εκείνοι που είχαν διακριθεί σε κάθε τομέα είχαν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης από τους υπολοίπους και τα χαμηλότερα επίπεδα μετρήθηκαν στους κληρικούς, πράγμα που δείχνει μικρότερο δυναμισμό και λιγότερο δραστήρια σεξουαλική ζωή.

Διαπίστωσε επίσης ότι οι επιτυχημένες γυναίκες όπως οι δικηγόροι και τα στελέχη των επιχειρήσεων είχαν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης από μία μέση γυναίκα.

Επιπλέον διαπίστωσε ότι τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης δεν οδηγούν μόνο σε υψηλά επιτεύγματα αλλά και ότι τα επιτεύγματα προκαλούν μεγαλύτερη έκκριση τεστοστερόνης.

Υπάρχει όμως και ένα σοβαρό μειονέκτημα στα μόνιμα επίπεδα αξόδευτης τεστοστερόνης.

Ένα ανατριχιαστικό παράδειγμα προήλθε πρόσφατα από την Αμερική, όπου 118 φοιτητές της νομικής εντάχθηκαν στην Πολυφασική Αξιολόγηση Προσωπικότητας της Μινεσότα και η ζωή τους παρακολουθήθηκε επί 30 χρόνια.

Εκείνοι με τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης και επιθετικότητας είχαν 4 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν σε αυτή τη περίοδο.

Συμπέρασμα, τα νεαρά αγόρια πρέπει να ενθαρρύνονται να γυμνάζονται σε μόνιμη βάση σε όλη την διάρκεια της ζωής τους.

 



ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

Η τεστοστερόνη διαμορφώνει κατά κύριο λόγο τον εγκέφαλο του γενετικά άρρενος εμβρύου (ΧΥ) και εγκαθιστά το «λογισμικό» που συνδέεται με τις χωρικές ικανότητες που είναι απαραίτητες για το κυνήγι και την καταδίωξη.

Επομένως όση περισσότερη τεστοστερόνη παράγει ο οργανισμός τόσο πιο αντρικά προσανατολισμένη θα είναι η συμπεριφορά του εγκεφάλου.

Η τεστοστερόνη είναι επίσης η ορμόνη που βοηθά εκείνους που ο εγκέφαλος τους είναι «μονής τροχιάς» και συμβάλει στην αποφυγή της κούρασης.       

Ενώ η τεστοστερόνη βελτιώνει τη χωρική ικανότητα οι θηλυκές ορμόνες, τα οιστρογόνα, την καταστέλλουν.

 Οι γυναίκες έχουν πολύ λιγότερη τεστοστερόνη από τους άντρες με αποτέλεσμα όσο πιο θηλυκό είναι το μυαλό, τόσο μικρότερη να είναι η χωρική τους ικανότητα.

Γιαυτό τον λόγο οι γυναίκες με μεγάλη θηλυκότητα έχουν πρόβλημα στο παρκάρισμα και το διάβασμα χαρτών.

 



ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΜΟΝΕΣ

Τα αγόρια χρησιμοποιούν το δεξί πρόσθιο εγκεφαλικό ημισφαίριο για την επίλυση μαθηματικών προβλημάτων.

Η χωρική περιοχή για τα κορίτσια βρίσκεται και στα δύο ημισφαίρια και οι μελέτες δείχνουν ότι πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν τα αριστερό πρόσθιο εγκεφαλικό ημισφαίριο όπου βρίσκεται και η λειτουργία του λόγου για την επίλυση μαθηματικών προβλημάτων.

Αυτή είναι η πιθανότερη εξήγηση για το γεγονός ότι πολλές γυναίκες μετράνε φωναχτά.

Εξηγεί, επίσης, γιατί τα κορίτσια είναι γενικά καλύτερα από τα αγόρια στις απλές μαθηματικές πράξεις και χάρη στην αφοσίωση και την εργατικότητα τους έχουν καλύτερες επιδόσεις στο μάθημα της Αριθμητικής και στα διαγωνίσματα των μαθηματικών.

Σε τεστ μαθηματικών που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς – Βοστόνη, σε προικισμένα παιδιά ηλικίας από 11 έως 13 ετών διαπιστώθηκε ότι όσο πιο δύσκολα ήταν τα τεστ τόσο καλύτερες ήταν οι επιδόσεις των αγοριών έναντι των κοριτσιών σε αναλογία 4/1 και στο μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας έφτανε το 13/1.

Το 1998 η Καναδή δρ Ντορίν Κιμούρα διαπίστωσε ότι αν διπλασιαστεί ή τριπλασιαστεί η ποσότητα της τεστοστερόνης στους άρρενες δεν διπλασιάζονται ή τριπλασιάζονται απαραίτητα οι μαθηματικές τους ικανότητες.

Αυτό δείχνει ότι υπάρχει προφανώς ένα ιδανικό επίπεδο απόδοσης της τεστοστερόνης, κάπου στο κατώτερο μέσο επίπεδο.   

Το εκπαιδευτικό σύστημα ευνοεί τα αγόρια και αδικεί τα κορίτσια στα διαγωνίσματα μαθηματικών, διότι οι μελέτες δείχνουν ότι τα επίπεδα της τεστοστερόνης των κοριτσιών που υποφέρουν από ΠΕΣ είναι πολύ χαμηλότερα κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης. Ακόμη, οι μελέτες δείχνουν για αυτά τα κορίτσια (!) ότι είχαν 14% κατώτερη βαθμολογία από των άλλων κοριτσιών.

 

Στο επόμενο:

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΤΡΑ!

 




Για την αντιγραφή …   




Αυτός ο ύμνος, θα σας αρέσει ... 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις