ΠΩΣ ΑΠΟΞΕΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ;
Το προηγούμενο, εδώ:
Αν αντιληφτεί ο άντρας ότι η γυναίκα βρίσκεται υπό πίεση (!) ή έχει κάποιο πρόβλημα, κάνει ό,τι θα έκανε σε ανάλογη περίπτωση για έναν άλλο άντρα: αποσύρεται και της δίνει την ευκαιρία να λύσει μόνη το πρόβλημα της.
Λέει: «Όλα καλά αγάπη μου;» κι εκείνα απαντά: «Ναι … καλά …» που είναι ένας έμμεσος τρόπος να πει: «Αν με αγαπάς, θα με ρωτήσεις τι με βασανίζει».
Εκείνος όμως λέει: «Ωραία» και συνεχίζει να δουλεύει στον υπολογιστή του.
Εκείνη σκέφτεται: «Είναι αδιάφορος και άκαρδος» και τηλεφωνεί στις φιλενάδες της. Συζητούν για τα αισθήματα της και την αναισθησία του.
Τον παλιό καιρό οι άντρες δεν αντιμετώπιζαν ποτέ τα προβλήματα που έχουν οι σύγχρονοι του.
Για να δείξει ο άντρας την αγάπη του στη γυναίκα του και την οικογένεια του, έκανε αυτό που έκαναν ανέκαθεν οι άντρες: πήγαινε στη δουλιά και έφερνε τον επιούσιο.
Αυτό γινόταν επί χιλιάδες χρόνια και τους βγαίνει αυθόρμητα.
Σήμερα, στις περισσότερες χώρες του κόσμου το 50% του εργατικού δυναμικού είναι γυναίκες και έτσι πάρα πολλοί άντρες δεν συντηρούν εκείνοι αποκλειστικά την οικογένεια τους.
Ο άντρας πρέπει, επίσης, να μάθει να επικοινωνεί (!) κάτι που δεν του βγαίνει αυθόρμητα.
Όμως, και αυτές οι ικανότητες μαθαίνονται | διδάσκονται | αποκτώνται.
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΟΤΑΝ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ;
Όταν ταράζεται ή συγκινείται μια γυναίκα κλαίει, κουνά ζωηρά τα χέρια και ταυτόχρονα μιλά χρησιμοποιώντας συναισθηματικά επίθετα για να περιγράψει τα αισθήματα της.
Έχει ανάγκη να την παρηγορήσουν, να την φροντίσουν και να την ακούσουν, αλλά ο άντρας ερμηνεύει τη συμπεριφορά της με βάση τις δικές του προτεραιότητες και την ακούει να λέει «Σώσε με, λύσε το πρόβλημα μου!».
Αντί να την καθησυχάσει και να την παρηγορήσει, της δίνει συμβουλές, κάνει επίμονες ερωτήσεις να ηρεμήσει.
«Σταμάτα να κλαις!» λέει με τρομοκρατημένο ύφος
«Αντιδράς υπερβολικά! Δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα!»
Αντί να την κανακέψει σαν τρυφερή μητέρα, φέρεται σαν πατέρας. Είχε δει τον πατέρα και τον παππού του να φέρονται με αυτόν τον τρόπο κι έτσι συμπεριφέρονται όλοι οι άντρες από την αρχαιότητα.
Για την γυναίκα η εκδήλωση των συναισθημάτων της είναι μια μορφή επικοινωνίας που δεν αργεί να την ξεπεράσει και να την ξεχάσει, αλλά ο άντρας νιώθει ότι έχει χρέος να βρει λύση και θα αισθανθεί αποτυχημένος αν δεν καταφέρει να σκεφτεί μια.
Αυτός είναι ο λόγος που όταν συγκινείται μια γυναίκα ο άντρας ταράζεται, ή θυμώνει και της λέει να σταματήσει.
Οι άντρες φοβούνται, επίσης, ότι η γυναίκα αν αρχίσει να κλαίει δεν θα σταματήσει.
ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΩΝ ΛΥΓΜΩΝ!
Οι γυναίκες κλαίνε περισσότερο από τους άντρες. Οι άντρες λόγω της φύσης τους δεν κλαίνε πολύ, ειδικά δημόσια κάτι που τους επιβάλλει άλλωστε και η κοινωνική τους διαπαιδαγώγηση.
Όταν ένα αγόρι που παίζει ποδόσφαιρο χτυπηθεί άσχημα και σωριαστεί σφαδάζοντας, ο προπονητής του θα φωνάξει αγριεμένος: «Σήκω πάνω! Δεν πρέπει να καταλάβουν οι αντίπαλοι ότι τραυματίστηκες! Φέρσου σαν άντρας!».
Ο Ευαίσθητος άντρας της Σύγχρονης Εποχής, όμως, είναι ελεύθερος να κλάψει όποτε θέλει και όπου θέλει.
Θεραπευτές, Σύμβουλοι, άρθρα περιοδικών (!) τον ενθαρρύνουν να κλάψει. Οι σύγχονοι άντρες που δεν τα βγάζουν όλα από μέσα τους σε κάθε ευκαιρία κατηγορούνται ότι είναι ψυχροί και δυσλειτουργικοί.
Επειδή ο γυναικείος εγκέφαλος μπορεί να συνδέσει το συναίσθημα με άλλες εγκεφαλικές λειτουργίες είναι προφανές γιατί η γυναίκα κλαίει ή συγκινείται με το παραμικρό.
Οι πραγματικοί άντρες κλαίνε, αλλά μόνον όταν θέτουν σε λειτουργία την περιοχή του αισθήματος του δεξιού εγκεφαλικού ημισφαιρίου κάτι που κάνουν πολύ σπάνια δημόσια.
Γι αυτό μην εμπιστεύεστε τον άντρα που κλαίει συστηματικά μπροστά στους άλλους.
Οι γυναίκες έχουν ανώτερες αισθητήριες ικανότητες σε σύγκριση με τους άντρες – λαμβάνουν λεπτομερέστερες πληροφορίες και μπορούν να εκφράσουν καλύτερα προφορικά και συναισθηματικά πώς νιώθουν.
Η γυναίκα μπορεί να κλάψει αν την προσβάλλεις γιατί η προσβολή είναι, συνήθως, συναισθηματικά φορτισμένη, αλλά ο άντρας ενδέχεται να μην αντιληφτεί καν ότι τον πρόσβαλαν. Βασικά δεν έχει μεγάλη σημασία γι αυτόν.
Στο επόμενο:
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΕΞΩ!
Για την αντιγραφή …
Τι ωραια που ειναι γραμμενα? Και ποσο διαφορετικα στην πραξη! Τι μου θυμιζει? Τι μου θυμιζει? Λυχνος εις τους ποδας σου ειναι ο λογος μου και εν αυτω θελεις μελετα νυχτα και ημερα! Πως ειπατε? Ναι καπως ετσι! Χαιρε εν Κυριω και εν τω κρατει της ισχυος Αυτου!
ΑπάντησηΔιαγραφή