ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΣΙΧΑΙΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΗ;

 



ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ, ΕΔΩ:


Μέσα στον προγραμματισμό του ανδρικού εγκεφάλου έχουν εγγραφεί η ευθύνη για την τροφή στην οικογένεια του (!) και η αποστροφή στην αποτυχία.

Οι περισσότερες γυναίκες αγνοούν πως όταν οδηγεί μόνος του ο άντρας, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σταματήσει να ζητήσει οδηγίες. Αλλά αν το κάνει όταν είναι κι εκείνη στο αυτοκίνητο, θα αισθανθεί αποτυχημένος (!) γιατί δεν κατάφερε να την πάει στον προορισμό της.

Όταν μια γυναίκα λέει: «Ας ρωτήσουμε πώς θα πάμε» ο άντρας ακούει το: «είσαι ανίκανος, δεν μπορείς να βρεις το δρόμο!».

Αν πει η γυναίκα: «Η βρύση της κουζίνας στάζει, ας φωνάξουμε τον υδραυλικό» εκείνος ακούει, «Είσαι άχρηστος, θα φωνάξω έναν άλλο άντρα να το κάνει!».

Αυτός είναι επίσης ο λόγος που δυσκολεύονται οι άντρες να ζητήσουν συγνώμη.

Το βλέπουνε ως παραδοχή του λάθους τους (!) και το λάθος ισοδυναμεί με αποτυχία.

Για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα η γυναίκα πρέπει να φροντίσει να μην αισθανθεί ο άντρας ότι έχει κάνει λάθος όταν συζητάνε μαζί ένα πρόβλημα.

Ακόμα και αν του χαρίσει ένα βιβλίο αυτοβοήθειας στα γενέθλια του, εκείνος συχνά το ερμηνεύει ως: «Δεν είσαι αρκετά καλός!».

Ο άντρας πρέπει να καταλάβει ότι αντικειμενικός σκοπός της γυναίκας δεν είναι να του υποδείξει πως κάνει λάθος (!) είναι να τον βοηθήσει και ο άντρας δεν πρέπει να το πάρει προσωπικά.

Η γυναίκα θέλει να βελτιώσει τον άντρα που αγαπάει, αλλά  εκείνος το εκλαμβάνει ως έκφραση αποδοκιμασίας.

Ο άντρας δεν παραδέχεται τα λάθη του, γιατί νομίζει πως θα πάψει η γυναίκα να τον αγαπάει. Αλλά στην πραγματικότητα η γυναίκα αγαπά ακόμα περισσότερο τον άντρα που παραδέχεται τα λάθη του.

 




ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Οι σύγχρονοι άντρες κουβαλάνε ακόμα την αρχαία κληρονομία ότι πρέπει να είναι γενναίοι και να μην δείχνουν αδυναμία.

Όλες οι γυναίκες του κόσμου ρωτάνε:

«Γιατί πρέπει να είναι πάντα τόσο δυνατός, γιατί δεν μου δείχνει τι αισθάνεται;».

Ακόμη, « όταν είναι θυμωμένος ή στενοχωρημένος, πνίγει τα αισθήματα του, αναδιπλώνεται στον εαυτό του και γίνεται απόμακρος!».

Επίσης, «όταν προσπαθώ να συζητήσω μαζί του τα προβλήματα του, του βγάζω τα λόγια με το τσιγκέλι!».

Ο άντρας είναι από την φύση του καχύποπτος, ανταγωνιστικός, αυτό κυριαρχημένος, αμυντικός | ένα μοναχικό πλάσμα που κρύβει τη συναισθηματική του κατάσταση για να διατηρήσει τον έλεγχο.

Για τους άντρες το να δείξουν τη συγκίνηση τους ισοδυναμεί με το να χάσουν τον έλεγχο.

Η διαπαιδαγώγηση ενισχύει αυτές τις συμπεριφορές στους άντρες γιατί διδάσκονται «να φέρονται αντρίκεια!» | «να δείχνουν γενναιότητα!» και ότι «οι άντρες δεν κλαίνε!».

Αντίθετα, ο εγκέφαλος της γυναίκας προγραμματίστηκε έτσι ώστε να είναι ανοιχτή, να δείχνει εμπιστοσύνη, να συνεργάζεται, να δείχνει ότι είναι ευάλωτη, να αποκαλύπτει τα αισθήματα της και να ξέρει πως δεν είναι απαραίτητο να διατηρεί πάντα τον έλεγχο.

Αυτός είναι ο λόγος που όταν ένας άντρας και μια γυναίκα αντιμετωπίζουν από κοινού προβλήματα, οι αντιδράσεις του ενός προκαλούν σύγχυση στον άλλο.

 

Στο επόμενο: ΓΙΑΤΙ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ, ΟΙ ΑΝΤΡΟΠΑΡΕΕΣ;

 

Για την αντιγραφή …



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις