Ο ΕΦΗΒΟΣ – ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ Τ.Ν

 



Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ!

ΚΑΙ Ο ΕΦΗΒΟΣ ΝΕΟΣ.

 

Το προηγούμενο άρθρο, διαβάστε εδώ:

 


ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ



Ο τίτλος της σειράς είναι Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΦΗΒΟΣ ΝΕΟΣ και θα διαρκέσει για άγνωστο χρόνο.

Μαζί, θα διαβάσουμε κάποια χωρία από την Αγία Γραφή και θα ασχοληθούμε με μια «ζωντανή» θεματολογία (!) που αφορά την όψιμη εφηβική φάση της ηλικίας 15 – 25 χρονών .

 



 

ΘΕΜΑ: Ο ΕΦΗΒΟΣ –  ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ Τ.Ν

 

«Τι είναι, δεν γνωρίζω;».

 

Το θέμα μας, σήμερα, έχει ως κύριο στοιχείο την ανάδειξη των «κρυφών» σταθμών ανάπτυξης της Τ.Ν

 

DANIEL KAHNEMAN



Διαβάζω από τον ημερήσιο τύπο (Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 6-12-2023):

Σμήνη από δολοφονικά drones θα μπορούσαν σύντομα να πλημμυρίσουν τα πεδία των μαχών. Η Humane μια εταιρεία που συστάθηκε από δύο πρώην υπαλλήλους της Apple λέει ότι το AI_pin ένα μικρό έξυπνο μαγνητικό μενταγιόν μπορεί να απελευθερώσει τον κόσμο από τον εθισμό στα smartphones.

Σύντομα AI_agents θα μπορούν να αποστέλλουν emails να προγραμματίζουν συναντήσεις, να κάνουν κρατήσεις σε εστιατόρια και να χειρίζονται άλλες πολύπλοκες εργασίες στη θέση μας.

Σήμερα, ορόσημο στην έκρηξη της Τ.Ν είναι το έτος 2022 και η άφιξη του ChatGPT της OpenAI.

H ακρίβεια του επικρίνεται, όμως οι τρομερές ικανότητες του στο μέλλον (!) εγείρουν ανησυχίες για την ορθή χρήση του.   

 




Διαβάζω από τον ημερήσιο τύπο (Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 17-1-2024):

Επανάσταση στον τρόπο λειτουργίας του Δημοσίου και των επιχειρήσεων μπορεί να προκαλέσει η παραγωγική Τ.Ν (Gen AI) στην οποία εκτιμάται ότι θα στηριχτούν οι πολλαπλάσιες σε σχέση με σήμερα εφαρμογές, για τη δημιουργία περιεχομένου υψηλών απαιτήσεων.

Σύμφωνα με έρευνα του 2019, θα μπορούσε να προσθέσει στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) 180 δις. Ευρώ σε περίοδο 15 χρόνων.

 




Διαβάζω από τον ημερήσιο τύπο (Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 13-1-2024):

Η πραγματικά μεγάλη ιδέα είναι ότι η Τ.Ν οδηγεί σε ένα μέλλον υψηλής παραγωγικότητας καθώς απελευθερώνει εργαζομένους από επαναλαμβανόμενες δουλειές ρουτίνας. Παράδειγμα η μέθοδος συναρμολόγησης Ford το έτος 1913 όταν ο χρόνος συναρμολόγησης μιας γεννήτριας μειώθηκε από 20 λεπτά σε 13 και λίγο μετά σε 5 λεπτά.

Σήμερα η Τ.Ν υπόσχεται ένα σύστημα που προσφέρει γνώσεις οι οποίες προκύπτουν από την επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων που είναι άγνωστα και επί πλέον τα συστήματα αυτά μπορούν να καθοδηγούν ρομπότ που δουλεύουν πιο γρήγορα με μεγαλύτερη ακρίβεια και χωρίς διακοπές.

 

ΕΚΠΑ



ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΡΑ ΕΝΑΝ ΕΦΗΒΟ;

Ναι, ίσως κάποιος νέος | νέα διερωτηθεί:  «Μα, το θέμα αυτό γιατί με αφορά;».

 

Θα σας απαντήσω με κάθε ειλικρίνεια.

Αν θέλετε, μετά την ολοκλήρωση του πτυχίου | διπλώματος σας, καθώς επίσης και με ένα πολύ καλό βαθμό πτυχιακής | διπλωματικής εργασίας για να βρείτε, άμεσα, την καλύτερη εργασία που ποτέ ονειρευτήκατε είναι απαραίτητο να εξοικειωθείτε με την Τ.Ν ήδη από τα φοιτητικά σας χρόνια.

 

Δηλαδή, να αρχίσετε να μάθετε την αυτοματοποίηση των εργασιών σας (!) μέσα από την Τ.Ν ώστε να γίνετε παραγωγικοί.

 




Αντιγράφω από το plus.queen.gr:     

Τα 5 χαρακτηριστικά που κάνουν κάθε εργαζόμενο πολύτιμο σε μια επιχείρηση είναι:

1.Ένας παραγωγικός εργαζόμενος οφείλει να είναι σίγουρος για τις ικανότητές του -Να δουλεύει με τον δικό του τρόπο και αυτός να είναι αποτελεσματικός. Να έχει γνώσεις και είναι ανοιχτός στις γνώσεις. Να τον ενδιαφέρει η εξέλιξή του στο αντικείμενο εργασίας του.

2. H σημασία των «καλών προθέσεων»: Πολλές φορές, κάνουμε λάθη άθελά μας, χωρίς κάποια αρνητική πρόθεση. Αν ένας manager διακρίνει αρνητικές προθέσεις στη συμπεριφορά των συνεργατών του, οι τελευταίοι δεν θα κρατήσει για πολύ τη θέση του. Και όταν λέμε καλές προθέσεις αυτές δεν περιλαμβάνουν αρνητικά σχόλια, κουτσομπολιό, «σαμποτάζ», αδιαφορία και αγένεια.

3. Θα πρέπει να είναι αξιόπιστος: Να είναι πάντα στην ώρα του, να διεκπεραιώνει τα tasks εντός του χρονικού πλαισίου (dead line) που του έχει τεθεί κι αν χρειαστεί να εργαστεί παραπάνω, να το κάνει.

4. Αυτός που παραδέχεται τα λάθη του, δεν νομίζει ότι «τα ξέρει όλα» και είναι ανοιχτός στη γνώση. Ο εργαζόμενος που ενδιαφέρεται να εξελιχθεί, να μάθει από τα λάθη του, που δεν είναι απόλυτος στις ιδέες του και δεν θεωρεί δεδομένη την θέση του είναι καλός καλός υπάλληλος με μέλλον .

5. Ευστροφία -Προθυμία- Ευελιξία στην επικοινωνία: Ο εργαζόμενος που ξέρει να εκφράζει με ορθό λόγο και ηρεμία την σκέψη του, κερδίζει αμέσως τόσο την διοίκηση της επιχείρησης και τους συνεργάτες του, όσο και τους πελάτες βγαίνει πάντα κερδισμένος. Επίσης, θα πρέπει να έχει την προθυμία να βοηθήσει τους συνεργάτες του, χωρίς να του το ζητήσουν και τέλος δεν παραπονιέται ποτέ για τον φόρτο εργασίας.

 

Τέλος αντιγραφής.

 



Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Ο άνθρωπος αποτελείται από το σώμα | την ψυχή | το πνεύμα.

Μέσα στην ψυχή είναι η καρδιά, όλα τα συναισθήματα (!) όπου με τα αυτιά του ο άνθρωπος επηρεάζεται σε καθημερινή βάση δίνοντας προσοχή σε ότι νέο καλό, ή κακό ακούσει.

Όμως, αν ο νέος | η νέα έχουν φρόνηση τότε και μόνο θα τους ωφελήσει η μάθηση της Τ.Ν ώστε να εκμεταλλευτεί ορθά την νέα τεχνολογία ή καλύτερα την νέα δεξιότητα.

 

Διαβάζω από το βιβλίο των Παροιμιών:

 

Η καρδία του φρονίμου αποκτά σύνεσιν· και το ωτίον των σοφών ζητεί γνώσιν.

 

 

 

Και πάλι από το βιβλίο του Εκκλησιαστή:

Πάντα τα πράγματα είναι εν κόπω· δεν δύναται άνθρωπος να εκφράση τούτο· ο οφθαλμός δεν χορταίνει βλέπων, και το ωτίον δεν γεμίζει ακούον.

 

 

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΣΑΣ

https://www.nationalcoalition.gov.gr/skills-intelligence/techniti-noimosyni-kai-to-mellon-ton-de/


Αντιγράφω:

Η σειρά διαδικτυακών μαθημάτων Στοιχεία Τεχνητής Νοημοσύνης (Elements of AI) διατίθεται δωρεάν και απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν και να κατανοήσουν τα στοιχειώδη για την ΤΝ και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να την αξιοποιήσουμε.

Πρόκειται για ασύγχρονο μάθημα, το οποίο χωρίζεται σε δύο ενότητες:  

Η πρώτη μας εισάγει στον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης απαντώντας στο ερώτημα: «Πώς η τεχνητή νοημοσύνη επηρεάζει τη ζωή μας, διερευνώντας τί είναι και τι δεν είναι δυνατόν να κάνει η Τεχνητή Νοημοσύνη και

Η δεύτερη ενότητα, πιο εξειδικευμένη, πραγματεύεται τις μεθοδολογίες και διαδικασίες (όπως για παράδειγμα η χρήση αλγορίθμων, στοιχείων μηχανικής μάθησης και νευρωνικών δικτύων) που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για την ανάπτυξη εφαρμογών ΤΝ (η γνώση βασικών αρχών προγραμματισμού Python, χωρίς ωστόσο να είναι απαραίτητο,  βοηθά στην μεγαλύτερη κατανόηση των θεμάτων που πραγματεύεται αυτή η ενότητα).

 

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ

Το άρθρο μας, σήμερα, εύχομαι κάθε νέος | νέα με πολύ όρεξη για το μέλλον στην ζωή, να εργαστεί αποδοτικά από τώρα προετοιμάζοντας με πίστη στον λόγο του Θεού τα επόμενα στάδια της ζωής του. Η Τ.Ν είναι για σας από τώρα, αλήθεια.

 





 


 

ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ:

v  Το θέμα, που θα μας δώσετε.

v  Το θέμα, που θα συζητηθεί ευρέως.

v  Οι διακοπές του Πάσχα.

v  Το ξαφνικό θέμα, που θα προκύψει στην επικαιρότητα.

 

 













Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις